Wednesday 3 March 2010

Csepeli Lakótelep

Ada, blog, Budapest, Csepel, EIO, Eugensinsel, fotó, fotók, képek, lakótelep, pictures, pláza, Red Sea, sziget, tag, writer, XXI. kerület, Čepeljski otok, panel, beton, Csepel sziget, lakótelep, lakótelepek, Duna melletti

Ada, blog, Budapest, Csepel, EIO, Eugensinsel, fotó, fotók, képek, lakótelep, pictures, pláza, Red Sea, sziget, tag, writer, XXI. kerület, Čepeljski otok, anti graffiti, tag, védekezés, panelItt volt a honfoglaló magyarság első székhelye, az Árpád nemzetség szálláshelye. Anonymus vezérszigetként említi. Nevét Árpád lovászáról, Csepelről kapta. (Wiki)

Jelenleg a legnyomibb szoci kerület Budapesten, örök komcsilerakat. Errefelé még van Ságvári, Tanácsház, sőt Névtelen utca is, de igazából 2005-ben sikerült néhány percre híressé válnia a kerületnek, mikor Takács József MSZP-s önkormányzati képviselő térképészeti cégének jóvoltából sikerült Munkásőr utcát avatni. Valamint Csepelre expotálta Ferencváros SZDSZ-es polgármestere kerülete mélyszegénységben élő cigányait, a csepeliek mérsékelt örömére.

Sztünk a Csepeli Lakótelep nevű kaptármonstrum legnagyobb jellegzetessége a víztorony, de ha két óránál többet ólálkodunk errefelé, bizonyára látunk még érdekességeket. Bizonyára. 18. az induló 22 közül az index lakótelepi versenyében, egyben a megalakótelepek közül az utolsó. Talán a közlekedés rossz, mi végképp nem értjük, h a 2-es villamos miért nem fut ki Csepelig, miért kell a HÉV-re átszállni.

óvoda, Kossuth, anti graffiti, tag, writers, writer, Ada, blog, Budapest, Csepel, EIO, Eugensinsel, fotó, fotók, képek, lakótelep, pictures, pláza, blog, Red Sea, sziget, tag, writer, XXI. kerület, Čepeljski otokAda, blog, Budapest, Csepel, EIO, Eugensinsel, fotó, fotók, képek, lakótelep, pictures, pláza, Red Sea, sziget, tag, writer, XXI. kerület, Čepeljski otokKépeink: HÉV állomás, a Csíkos Víztorony, mely a legendárium szerint Szentedréről is látszik. Parkplacc Önkiszolgáló Étterem mókásan ócska táblával. A falfirkák bizonyítják, h errefelé vandálkodott a Bécsben lebukott két kisköcsög writer, Fióka meg a csicskása, Etil. Biztató, hogy van itt még tartás az emberekben és a panelon is lefestik az exhibicionista nyomikák tageit. A Kossuth Lajos utcai Gyermeksziget óvoda is keményen küzd a taggerek ellen, cserében a World Bau ingatlanügynökség le se szarja összefirkált környezetét. "Masszázs ajándékba". Panelfelújítási program in progress, színes téglalapok élénkítik a szürke betont. Pirománia fodrászat a kertvárosban, Galla Miklós Poéndömpingje a Csepeli Munkásotthonban. A legendás gasztrószaki és sittes, Nagy Levin étterme Flashlight reklámtáblán. Express Cipőjavító egy hullámlemez bódéban küzd a válsággal. Az Intermédia összefirkált és összetört utasvárója, miért pont Csepelen ne szarnák le a bevállalt kötelezettségeiket. Vidéken még élnek rockerek, Pokolgép a Wigwamban (Repül az ördög az orgonához). Oriásplakáton piareklám, szart eregetnek dicső marketingesek a fiatalok agyába: bontsd ki, oszd meg és élvezd. Karácsony, közösségi ünnep, tehát igyál, kistáska. Lidó Lady Gyermekszalon, Ázsia bútor. Csepel Pláza, a kiváló önkormányzati kapcsolatairól híres Red Sea ajándéka a magyar népnek.

Csepel Plaza.
Cím: 1211 Budapest, II. Rákóczi Ferenc út 154-170.
Nyitva: H-SZ: 10-20, V: 10-19.




Kapcsolódó: Csepel, Szent Imre tér, körpanoráma

Bónusz: víztorony videója a Csepeli Víztorony tetejéről

2 comments:

  1. szia, szeretnék küldeni neked egy emailt. üdv Koós Miklós építész info@koos.hu

    ReplyDelete
  2. köszönöm, válaszoltam

    ReplyDelete