Friday 27 March 2009

A Havanna


Havanna lakótelep, XVIII. kerület, Budapest, Magyarország, gettó, panel, blokk, lakótelepek, Magyarország, Hungary, Ungarn, Fidel CastroMinden civilizáció a válaszfalak közé szorított szabadság szüleménye - Murakami Haruki

A Havannáé a legrosszabb helyezés az index szavazásán. Lányok, szorgosan szolizzatok és alakformáljátok, ha el akartok kerülni erről a penésztelepről. A dizsik hemzsegnek az aranyláncos, zsetonos bömcsisektől. Pusz.

Hatalmas toronyházak, közöttük hatalmas terek. Lakótelepi portyáinkon + saját tapasztalataink alapján mondogatjuk boldog-boldogtalannak, valamint a kedves olvasóinknak: a 4 emeletnyi magasság az a lélektani határ, mikor még valamelyest maguknak érzik a lakók a környezetüket. Ez a mindennapra lefordítva: zöldítenek a ház körül, a lépcsőházban, valamint nem szemetelnek önfeledten maguk alá. Nos, a Havanna nagy balszerencséje, hogy csupa 10 emelet magas toronyház található errefelé, tökéletes az elidegenedéshez.

Havanna lakótelep, XVIII. kerület, Budapest, Magyarország, gettó, panel, blokk, lakótelepek, Magyarország, Hungary, Ungarn, Fidel CastroÉs Azok A Lépcsőházi Szélvédők (vagymiazisten)! meg azok a futurisztikus, teljesen funkció nélküli csövek a házak oldalában!

A Havanna lakótelep központjában a katolikus templom és a Kondor Béla Közösségi Ház mellett áll Buza Barna alkotása, Lány mandolinnal. Nem mellesleg: a budapesti XVIII. kerületi Havanna lakótelep elnevezése kubai ihletésű, a sok ott lakó kubai vendégmunkás miatt. A kommunista rezsim alatt több ezer kubai munkás fordult meg Magyarországon. A textilgyárakban végzett munka nagy részét ők látták el. A szocializmus minden árnyoldalával együtt a magyarországi lét a kubaiaknak maga volt a mennyország.

Ajánlott irodalom:
1. Egy emberkísérlet utóélete - élet a 800 ezer panellakásban (galériával)
2. A Magyar Narancs a Havannán álmélkodott
3. Börtönblog

eddig meglátogatott, körbefotozott, körbesörözött, felfedezett lakótelepek:
1. Kispest (XIV)
2. Gloriett (XVIII. kerület, Pestszentlőrinc),
3. Füredi utcai (XIV),
4. Wekerle (XIX. kerület, Kispest),
5. József Attila (IX. kerület, Ferencváros)




blokk, Budapest, Fidel Castro, gettó, Havanna lakótelep, Hungary, lakótelepek, Magyarország, Kuba, Cuba, panel, Ungarn, XVIII. kerületMintegy 1,3 milliárd forintot nyert pályázati úton a Havanna-lakótelep felújítására a főváros XVIII. kerületi önkormányzata. Az önkormányzat a tervek szerint az elnyert összegből felújítaná három társasház külső hőszigetelését, gépészeti rendszerét és a nyílászárókat is kicserélnék.

Megújulhat a Kondor Béla sétány második szakasza is, valamint fákat ültetnének és mindenhol kicserélnék a pázsitot a lakótelepen.

Kialakítanának továbbá egy szelektív hulladékgyűjtő szigetet és bowlingpálya, gördeszkás sportpálya is készül majd, valamint pingpongasztalok kerülnek a terekre.

Felújítják a Kondor Béla Közösségi Házat, lesz internetkávézó, megújítják a sportpályát és kamasz-felnőtt játszóteret alakítanak ki; a nyári időszakban pedig térzene lenne minden hónapban. (MTI)

blokk, Budapest, cuba, Fidel Castro, gettó, Havanna lakótelep, Hungary, Kuba, lakótelepek, Magyarország, panel, Ungarn, XVIII. kerület

No comments:

Post a Comment